Friday, December 3, 2010

undescribable

despite everything... everythingggggg...

rasa takut sangat.

exam hari tu....

tak dapat jawab ICL dengan baik.
tak dapat jawab CONSTI dengan baik.
tak dapat jawab CRIMINAL dengan baik.
tak dapat jawab FAMILY dengan baik.

MOOTS pun tak dapat present dengan baik.

haishh.. takutnya. takutnya. takutnya.

tak ada satu pun berani target dapat A. tak berani. takut sangat.
kuat main-main. kuat tengok cerita korea. inilah padahnya.
time final exam sempat khatam "hello my lady" 16 episod.
betul-betul habis episod ke 16 petang after jawab Consti, paper last.


time cuti ni rasa bosan la pulak tengok cerita korea yang dah ada dalam laptop.
walaupun banyak lagi left untouched, pergi lagi download cerita lain. hm, nak jugaaaaak tengok masa study nanti. tengok tu? pastu bila result nak keluar mulalah rasa macam ada butterfly kat dalam stomach.


time cuti kat rumah kerjanya mendownload je ni. tapi sebenarnya, benda yang kita nak sangat buat time busy dulu, semuanya kita tak akan buat pun bila dah free. semua tu bisikan syaitan je. contohnya, orang yang belum kahwin, asyik pegang tangan 24 jam bila jalan dengan awek. nanti dah kahwin, 

"eh awak ni, cepatlah sikit jalan tu." 

 tu contoh lazim lah. 

kalau dalam study pulak, time tengah nak final tu, kita hanya mampu tengok je katil kita tak terusik pun cadar ngan bantal tu. dalam hati nak qada' tidur bila dah habis exam nanti. tapi, bila dah habis, kita tak akan dapat tidur pun. sebab masa tu syaitan dah takde nak goda pergi tidur. jahat sungguh encik syaitan ni. 

dulu kan, masa kecil-kecil, saya selalu tak dapat tidur time bulan puasa, sebab bila pejam mata je, mesti terbayang gelapnya kubur, terbayang diri ini yang akan masuk juga ke dalam tanah nanti. ngeri sangat fikirkan kenyataan tu. ye, itu kenyataan. betapa kita nak nafikan mati, ia akan datang jugak. tapi masa tu mumayyiz lagi, yang tahu, hanya rasa takut dan ngeri bila dapat bayangan tu, dalam hati terus berharap bulan ramadhan cepat habis supaya nanti syaitan elakkan daripada terbayang benda-benda menginsafkan neh. hehe. jahat sungguh. tapi sekarang, pandangan dah berbeza. rasa takut tetap ada, tapi ada juga rasa bertuah, kerana Dia nak bagi peringatan. takutkan mati sebab tu kunci taubat.

tapi kalau takut ingatkan result? tu kunci kejayaan jugak. tapi masalahnya kalau ingat takutnya hari mendapat result tu bila dah habis exam, tu namanya sia-sia. :( aduh.. kenapa baru nak rasa takut sekarang..Robbana zolamna anfusana, wa in lam taghfirlana :'(

Ampuni aku Ya Allah, kerana telah menzalimi diriku sendiri..

just tawakal. He knows best cuz everything is under His will.
2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails